tre damer
Kursholderne: Stine Elstad, Line Jensen og Ann Mansika

- Vi synes det er viktig å være proaktiv, slik at kunnskapen er til stede når det trengs.

27. Februar 2023 | Tekst: HFNF
Fredag 24. februar samlet vi 13 medlemsbedrifter til et spennende kurs, der hvor et demensvennlig samfunn var temaet. Hvordan kan vi tilrettelegge for at mennesker med demens føler seg sett, trygg og ivaretatt i møtet med næringslivet? 
 
Demenskoordinator Stine Elstad, sammen med Line Jensen og Ann Maniska i Hammerfest Demensforening, fortalte lærerike historier, og viste interessante filmer om hvordan vi kan forstå, se og være til hjelp når man møter på noen med demens. Line Jensen, som har vært pårørende til noe med demens, ga et rørende innblik hvordan hverdagen påvirkes, når noen man er glad i rammes av sykdommen. 

- Den tryggheten vi kan gi med forståelse og tålmodighet er utrolig viktig, og det skal heller ikke mye til. Flere av deltakeren ønsket at sine ansatte skulle delta på kurset, sa en av deltakerne på kurset. 
 

Fokus på kunnskap

- Hammerfest Næringsforening ønsker og tilby lærerike kurs, arrangementer og møter til alle våre medlemmer. Vi synes det er viktig å være proaktiv, slik at kunnskapen er til stede når det trengs. Det var en utrolig flott og lærerik morgen, der vi alle fikk litt mer kunnskap og forståelse for mennesker som rammes av demens. Hammerfest kommune har gjort en flott jobb med og melde sin interesse til oss, slik at vi sammen kunne lage et interessant kurs for våre medlemmer. Dette er noe vi ønsker å fortsette med, så flere av våre medlemmer innehar denne kompetansen, sier Aurora Cortazzo, rådgiver Hammerfest Næringsforening.


Rådgiver i Hammerfest Næringsforening, Aurora Cortazzo var fornøyd med dagen og innholdet. Foto: HFNF

- Deltakerne fra næringslivet gjør en viktig jobb med og ta tak i temaet, som kan virke både skummelt og krevende. Det at vi kan tilrettelegge for at våre medlemsbedrifter står litt sterkere i jobben de gjør i møtet med mennesker er viktig for oss. Vi vil fortsette å tilrettelegge for flere viktige kurs for næringslivet, og håper samarbeidspartnere tar kontakt med oss, sier Lars Bjørkli direktør Hammerfest Næringsforening. 
facebook

Les Flere Nyheter