Wisting tek3d
Wisting: Visualisering Tek3D

- Vi skal ikke, og kommer ikke til å sitte med lua i hånden

10. November 2022 | Tekst: Hammerfest Næringsforening
«Nå skal vi sammen med partnerne og leverandørene videreutvikle et lønnsomt Wisting-prosjekt som vil gi ringvirkninger i nord innenfor det ordinære skatteregimet» Det var dagens beskjed fra Kjetil Hove, konserndirektør for Utforskning og produksjon Norge. La det være klart, Hammerfest-samfunnet og lokale aktører skal være med i denne prosessen. Vi kommer ikke til å sitte å vente på at beslutninger tas, vi skal være med i utformingen og retningen som settes. 

 
Kronikk: Lars Bjørkli, direktør Hammerfest Næringsforening

I dag kom beskjeden om at Equinor og partnerne i Wisting har besluttet å utsette invisteringsbeslutningen som var planlagt i desember 2022. Arbeidet med å utvikle prosjektet fortsetter med mål om en investeringsbeslutning innen utgangen av 2026. Det er ikke å legge skjul på at vårt lokale næringsliv er skuffet over dette, og i dag skal vi også få lov å være nettopp det. Dette vil ha konsekvenser for vår leverandørindustri de nærmeste årene, og sender oss inn i en uforutsigbar fremtid.

Men i morgen er vi ferdig med å være skuffet. I morgen skal vi løfte oss selv opp, og sette retning for fremtiden. Det har vårt lokale næringsliv gjort ved flere anledninger, og det skal vi gjøre igjen. Denne gangen derimot skal vi sitte i førersetet. Vi skal ikke, og kommer ikke til å sitte med lua i hånden og vente på at noen andre setter premisser for vårt samfunn fremover. For det er den lokale industrien som er nøkkelen. Det er her ringvirkningene skapes, og det er her samfunn bygges. 

Så i dag sender vi ikke en invitasjon til Equinor - vi inviterer oss inn. Og i morgen starter vi jobben!

 
facebook

Les Flere Nyheter